Nieuws

Hulpdiensten staken zoektocht naar 'omgeslagen roeiboot'

De zoekactie naar de opvarenden van een omgeslagen roeiboot bij Wageningen gaat maandag niet verder. 'Er is niets aangetroffen. Geen boot. Geen drenkeling. Er is geen enkele reden om verder te zoeken', laat de brandweer weten. 'Misschien is er niet eens een boot omgeslagen.' © Marco van Deick/Persbureau Heitink
WAGENINGEN - De zoekactie naar de opvarenden van een omgeslagen roeiboot bij Wageningen gaat maandag niet verder. 'Er is niets aangetroffen. Geen boot. Geen drenkeling. Er is geen enkele reden om verder te zoeken', laat de brandweer weten. 'Misschien is er niet eens een boot omgeslagen.'
Zondag rond 17.00 uur rukten politie, brandweer en ambulance uit naar het gebied. Daar werd na een alarmmelding gezocht naar 'een omgeslagen boot en eventuele drenkelingen'. Op de Nederrijn is vervolgens urenlang minutieus gespeurd met speciale apparatuur. Rond 23.00 werd de actie gestaakt.

Geen meldingen van vermiste personen

De veiligheidsregio heeft geen meldingen van vermiste personen binnengekregen. Ook heeft geen enkele watersportvereniging aangegeven een roeiboot te missen. 
Woordvoerder Rinse Westerduin van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden vertelde op Radio Gelderland meer over de zoektocht:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!