Blue Monday? Radio Gelderland schiet te hulp

ARNHEM - Het is vandaag Blue Monday. De dag die geldt als de meest deprimerende dag van het jaar. Niet getreurd, Radio Gelderland draait daarom vandaag alleen maar vrolijke muziek. Ook verzoekjes.

De vader van Blue Monday is de Britse psycholoog Cliff Arnal. Hij bedacht in 2005 een, naar eigen zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de meest depressieve van het jaar is.

De meeste goede voornemens zijn tegen deze tijd mislukt en de vakantie lijkt nog ver weg. De formule wordt overladen met kritiek, maar de term is inmiddels wel gemeengoed geworden.

Vraag vrolijke muziek aan

Net als vorig jaar sleept Radio Gelderland jou door deze depressieve dag, door vrolijke muziek te draaien. En radioluisteraars mogen bepalen wat er gedraaid wordt. Stuur een verzoekje naar ons WhatsApp-nummer 06 - 220 543 52 of mail omroep@gld.nl en leg uit waarom juist dit nummer zo vrolijk maakt. 

Van welke muziek word jij vrolijk?

Tips van psychologen

Presentator Rob Kleijs ontvangt maandag tussen 10.00 en 11.00 uur de psychologen Aranka Sinnema en Finn Smeets in zijn radiostudie. Zij komen vertellen wat Blue Monday is. En nog belangrijker: hoe je zo snel mogelijk van die depressieve gedachtes afkomt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: