Daklozenopvangcentra op scherp met ijzige kou

ARNHEM - 's Nachts duikt de temperatuur onder het vriespunt. Daarom staan de vele vrijwilligers bij de daklozenopvang in Gelderland flink op scherp. Er worden extra maatregelen getroffen en mensen worden gevraagd goed op te letten op straat.

Bij daklozenopvang De Duif in Arnhem zijn extra bedden geplaatst en kunnen daklozen al om 22.00 uur in plaats van 22.30 uur terecht. Edmund Boering is vrijwilliger bij de opvang en ziet ook een rol voor de bewoners van de stad. 'Als zij iemand buiten zien liggen, dan moeten ze ons of de politie waarschuwen', zegt hij. 'Ik wil daar de gemeente ook nog op aanspreken, want ze communiceren dit wel via hun sociale kanalen, maar ze zetten er niet bij wie je dan moet bellen. Veel mensen weten dat niet.'

Verslaggever Jeroen Mäkel nam maandagavond een kijkje bij de daklozenopvang. Luister hier naar zijn radio-reportage:

Met dekens de straat op

Waar je zou verwachten dat het met vorst bij de opvang drukker wordt, is het tegenovergestelde waar. 'Je ziet vaak dat ze bij extreme kou wel bij vrienden of kennissen kunnen blijven slapen.' Niet alleen in Arnhem nemen ze maatregelen, ook in Apeldoorn zijn ze alert bij de daklozenopvang. Zo gaan ze daar actief de straat op om mensen van dekens te voorzien. Ook daar wordt het publiek gevraagd om uit te kijken naar mensen die wel wat extra warmte kunnen gebruiken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: