Man (23) negeert stopteken en rijdt agenten van de weg

NIJMEGEN - Een 23-jarige man uit Nijmegen heeft zaterdagavond een politieauto van de weg gereden tijdens een achtervolging. Hij vertoonde gevaarlijk rijgedrag en negeerde op de Wijchenseweg in Nijmegen een stopteken van de politie.

Agenten gaven de man rond 23.15 uur een stopteken omdat hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De automobilist stopte niet en ging er vandoor. Meerdere politieauto's zetten de achtervolging in.

De man reed via de A73 naar de N322 richting Druten. Tijdens één van de pogingen van de politie om voor de auto te komen, drukte de bestuurder de politieauto van de weg. Die raakte in de slip en kwam in de berm tot stilstand. Hierbij raakte niemand gewond.

Te voet verder

Op de Heuvel in Druten stopte de bestuurder plotseling en ging er te voet vandoor. Agenten zetten de achtervolging te voet voort. Daarbij verloren ze de man uit het oog. Er is op verschillende plekken naar hem uitgekeken en mogelijke verblijfplaatsen van de man zijn doorzocht. 

De man werd niet gevonden, maar is bij de politie bekend. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijgedrag, poging doodslag, niet voldoende afstand houden en negeren van een stopteken. De auto van de man is in beslag genomen. 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: