Nieuws

VIDEO: opnames van politieachtervolging en aanhouding waarbij schoten vallen

De politie heeft zaterdagavond geschoten bij de aanhouding van twee mannen in Lienden. De mannen werden opgepakt na een achtervolging per auto, aldus de politie. Een automobilist die er achter reed, maakte opnames. © Omroep Gelderland
LIENDEN - De politie heeft zaterdagavond geschoten bij de aanhouding van twee mannen in Lienden. De mannen werden opgepakt na een achtervolging per auto, aldus de politie. Een automobilist die er achter reed, maakte opnames.
Agenten reden rond 17.45 uur in de gemeente Buren toen de apparatuur die kentekens leest het nummerbord van een gestolen auto herkende. De politie gaf de bestuurder van de auto vervolgens een stopteken, maar in plaats van te stoppen ging hij ervandoor. Tijdens de achtervolging die toen ontstond, raakten meerdere politieauto's beschadigd.
Bekijk de video van de achtervolging hier:
Opnames van politieachtervolging en aanhouding waarbij schoten vallen
In Lienden slaagde de politie er in om het voertuig te laten stoppen. Toch lukte het de bestuurder om om te keren. Hij leek vervolgens op de agenten te willen inrijden.

Geschoten door agent

Daarop is door een van de agenten geschoten. Uiteindelijk lukte het de bestuurder aan te houden. Het gaat om een 39-jarige man van wie de woonplaats onbekend is. Zijn passagier, een 49-jarige man uit Tiel, werd eveneens opgepakt.
Er vielen geen gewonden. Beide mannen zitten vast. De politie onderzoekt de zaak verder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!