Het vriest: waar ga jij schaatsen?

ARNHEM - De regenbuien hebben plaatsgemaakt voor vorst en die houdt de komende dagen aan. Dus met een beetje mazzel betekent dat: schaatsen op natuurijs! Omroep Gelderland hoort graag of jij de schaatsen al hebt ondergebonden.

De temperaturen lagen afgelopen nacht rond de -7 graden. Voor veel natuurijsbanen niet koud genoeg om al open te kunnen. IJsmeester Gerrit Wijers van ijsbaan Thialf in Arnhem: 'We hebben nog één nachtje flinke vorst nodig.'

Dat schaatsen nog niet kan, heeft ermee te maken dat het kwik overdag boven het vriespunt uitkomt en de zon volop gaat schijnen. Dat is niet goed voor de ontwikkeling van het ijs.

De koudste nacht wordt die van zondag op maandag. 'Het gaat matig vriezen in Gelderland. Regionaal vriest het streng met 10 graden onder nul', schrijft Meteogroup in Wageningen. Het is nog onzeker of het winterweer in de tweede helft van de week aanhoudt. 

Schaats jij al op natuurijs?

Voor de grote natuurijsbanen is het dus even afwachten of zij de komende dagen de eerste fanatieke schaatsers kunnen verwelkomen. Maar misschien sta jij al op de schaatsen in een weiland of een plas achter je huis? Wij komen graag met je in contact!

Ramon de Ruiter uit Lunteren nam zondagochtend de proef op de som (tekst gaat onder de foto verder):

Foto: Ramon de Ruiter

'Net met mijn broertje proberen te schaatsen op de poel in het Luntersche Buurbosch in Lunteren', schrijft De Ruiter. 'Helaas nog te dun, wel heel mooi dat het ijs aan het komen is', gaat hij verder.

Oosterbeek wacht

De Oosterbeekse IJsvereniging is er normaal ook altijd snel bij met de ijsbaan. Nu wacht de vereniging nog even, omdat er sneeuw komt. Maandag worden al wel de netten tegen de zon opgehangen. Het is de bedoeling dat ze dan woensdag of donderdag met de tank het water gaan uitrijden, in de hoop dat er dan volgend weekeinde geschaatst kan worden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Weer Nieuws
Deel dit artikel: