Stella Fietsen: 'Gevallen accu? Ga naar een specialist!'

NUNSPEET - Valt de accu van je fiets of telefoon op de grond? Dan doe je er goed aan die naar een specialist te brengen om brandgevaar te voorkomen. Dat zegt Stella Fietsen zaterdag in een reactie op de brand die het bedrijf eerder deze week trof.

Het is 'aannemelijk' dat de brand is ontstaan in een pallet met ingeleverde accu's, aldus woordvoerder Johan Makaske van Stella Fietsen. Het bedrijf bevestigt daarmee de lezing die de Nunspeetse burgemeester Breunis van de Weerd vrijdag al gaf over de oorzaak van de brand.

Gevaar door beschadigde accu's

De ingeleverde accu's zijn meestal leeg of kapot. Beschadigde accu's leveren brandgevaar op. Wie thuis een accu laat vallen, laat die dus het beste nakijken of vervangen door een specialist, zegt Makaske. 'En dan bedoel ik niet iemand om de hoek.' 

(tekst gaat verder de reportage)

Maatregelen

Nieuwe accu's zijn volgens Makaske 'compleet veilig en gecertificeerd'. Ook de levert de opslag daarvan minder brandgevaar op. De afgelopen tijd nam Stella Fietsen naar eigen zeggen al 'bovenwettelijke' maatregelen om een veilige opslag van accu's mogelijk te maken. Het gaat onder meer om rookmelders en blusgordijnen.

De fietsproducent beaamt dat het 'vreemd' is dat er geen goede wetgeving is over de opslag van accu's. Het bedrijf overlegt met de gemeente Nunspeet over uitbreiding van de vestiging in Nunspeet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: