Nieuws

Mannen rijden in nét de verkeerde auto en worden aangehouden

Twee mannen die inbrekersgereedschap bij zich hadden, werden vrijdag aan het einde van de middag door de politie opgepakt. Dat gebeurde langs de A15 bij Enspijk (gemeente West Betuwe). Zij hadden de pech in een auto te rijden waar de politie naar uitkeek.
ENSPIJK - Twee mannen die inbrekersgereedschap bij zich hadden, werden vrijdag aan het einde van de middag door de politie opgepakt. Dat gebeurde langs de A15 bij Enspijk (gemeente West Betuwe). Zij hadden de pech in een auto te rijden waar de politie naar uitkeek.
Surveillerende agenten reden rond 17.00 uur op de snelweg in de buurt van het dorp toen zij een 'hit' kregen op een kenteken. De eigenaar van de auto stond gesignaleerd; hij moest worden aangehouden. 

Verdachte zaakjes

Daarom zetten de agenten de wagen aan de kant. Bij controle van de auto troffen zij onder meer handschoenen, een bivakmuts, kniptangen en ander inbrekerswerktuig aan. Dat vonden de agenten verdacht. 

Beuningers meegenomen

Beide inzittenden, een 16-jarige jongen en een 19-jarige man uit Beuningen, werden aangehouden. Het voertuig en het inbrekersgereedschap zijn in beslag genomen. Maar degene die als 'gesignaleerd' te boek stond, zat niet in de auto. 
De twee werden na verhoor vrijgelaten en wachten hun zaak nu af.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!