Veluwse ballonvaarders vliegen door Indiase vallei, op kosten van de overheid

ARAKU - Het is de tweede keer dat het plaatsvindt: het Araku Balloon Festival, een enorme ballonfiësta in India. Teams uit heel de wereld doen mee aan de fiësta. Ook twee mannen uit Barneveld en Kootwijkerbroek reisden af richting Azië.

Een lokale overheidstak die toerisme in de regio Andhra Pradesh wil promoten, organiseert de enorme ballonvaart. Zeker 20 ballonnen vliegen dit weekend over de Araku-vallei, met mensen uit allerlei landen die namens hun land meedoen, onder wie Edcar Vermeulen uit Barneveld en Mees van Dijk uit Kootwijkerbroek.   

Tekst loopt door onder de foto.

Foto via Edcar Vermeulen

'Profiteer ervan' 

Edcar vertelt: 'Dit is het grootste ballonfestival van India. Eind 2017, ruim een jaar geleden dus, werd de eerste editie georganiseerd.' En het festival is een hele operatie, allemaal op kosten van de Indiase overheid.

'De ballonnen werden in Barneveld opgepikt en met een vrachtvlucht verscheept; nu staan ze hier. Vraag me niet hoe het kan, maar profiteer ervan' zegt Edcar, die een ballonvaartbedrijf bestiert in zijn woonplaats.

Tekst loopt door onder de foto. 

Foto via Edcar Vermeulen

Vallei zo groot als Veluwe 

Het doel van de hele kermis is het toerisme promoten rond de vallei. Edcar: 'Die is ongeveer zo groot als de Veluwe en ligt in een vrij nieuwe provincie, waar op deze manier aandacht voor wordt gevraagd.'  

Daarom vliegen de ballonnen over de Araku-vallei dit weekend, onder toeziend oog van het toegestroomde journaille. Binnenlandse media, maar ook National Geographic interviewen de ballonvaarders, vertelt de Barnevelder. 'Het is echt wel een happening hier. We doen de hele dag door interviews.'

De mensen uit de regio zetten zelfs een tentenkamp op rond de plek waar de ballonvaarders bivakkeren, zodat zij op de foto kunnen met hen. En voor een klein prijsje kunnen ook zij een vlucht maken. 

Edcar en Mees zijn populair bij de lokale bevolking.

Foto via Edcar Vermeulen

 

 

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Barneveld Barneveld Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: