Nieuws

Skeletonster Bos vervult bijrol op EK in Oostenrijk

Kimberley Bos uit Ede is er vrijdag niet in geslaagd een hoofdrol op zich te nemen tijdens de wereldbekerwedstrijd skeleton in het Oostenrijkse Igls. In haar twee runs noteerde ze een dertiende en zeventiende tijd. In het dagklassement eindigde ze als zeventiende. © ANP
INNSBRUCK - Kimberley Bos uit Ede is er vrijdag niet in geslaagd een hoofdrol op zich te nemen tijdens de wereldbekerwedstrijd skeleton in het Oostenrijkse Igls. In haar twee runs noteerde ze een dertiende en zeventiende tijd. In het dagklassement eindigde ze als zeventiende.
Bos finishte in haar eerste run met een tijd van 55.18 seconden. In de tweede run haalde ze daar nog iets vanaf en finishte ze in 55.06 seconden. Dat was echter niet genoeg om de Oostenrijkse Janine Flock (54.34 en 54.30) van de winst af te houden. 
De wereldbekerwedstrijd van vrijdag diende direct als Europees Kampioenschap. Dat zou eigenlijk vorige week worden afgewerkt in Königsee in Duitsland. Door forse sneeuwval ging er echter een streep door de planning. 
Bos reist nu verder naar St. Moritz in Zwitserland. Daar staat volgende week vrijdag een nieuwe wereldbekerwedstrijd op de rol. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!