Vitesse wint uiteindelijk krap van Excelsior: 3-2

Vitesse heeft de eerste drie punten van 2019 binnen. Het ging niet heel gemakkelijk tegen Excelsior, maar de 3-2 overwinning was wel verdiend. Linssen was weer eens belangrijk met een kopbal, maar moest ook in de rust al geblesseerd afhaken. De zorgen voor Vitesse zijn er dus nog altijd.

Eindstand Vitesse-Excelsior: 3-2

90+3': Afgelopen.

90': 3 minuten extra.

89': Mukhtar Ali mag nog een paar minuten meedoen. Hij vervangt Büttner.

86': Vitesse speelt de aanvallen nu slecht uit. Het had al 4-2 moeten staan.

81': Oei, daar had het 4-2 moeten worden. Beerens legt de bal klaar voor Margaret, maar de spits komt een teen tekort. 

78': De broertjes Van Beukering en Theo Janssen hebben het naar hun zin.

71': Een wissel aan Arnhemse zijde. Darfalou verlaat licht aangeslagen het veld. Jeugdspeler Richonell Margaret maakt zijn debuut voor Vitesse in de eredivisie.

69': GOAL! En daar valt hij alweer. Wat een wereldgoal van Jerdy Schouten, die de bal hard de kruising in jaagt.

66': GOAL! Vitesse was even billen aan het knijpen, maar nu is het alsnog 3-1. De tweede goal uit een standaardsituatie. Maikel van der Werff kopt raak.

64': Martin Odegaard kan vandaag niet zo aanwezig zijn zoals hij zovaak deed. 

58': Een schotje van Beerens gaat net voorlangs. Er komt wat meer ruimte voor Vitesse nu Excelsior wel wil aanvallen.

54': Nu is er wat paniek aan Arnhemse zijde. Een hoekschop van Excelsior gaat ook bijna binnen.

51': GOAL! Daar is de 2-1. Edwards dribbelt en haalt uit, hij ziet zijn schot achter doelman Eduardo belanden.

47': Meteen een mogelijkheid via de kant van Büttner, maar Excelsior ruimt net voor de goal op.

46': Problemen bij Vitesse. Linssen heeft het veld verlaten. Clark vervangt hem, dat betekent dat Büttner linksbuiten gaat spelen.

45': Rust.

43': Een mooie actie van Foor wordt uiteindelijk niet beloond. Hij speelt Koolwijk door de benen.

37': GOAL! Daar is het 2-0. Uit een hoekschop kopt Bryan Linssen de tweede treffer binnen. Zo staat Vitesse dus niet gelijk, maar op een ruimere voorsprong.

34': Toch niet. De VAR grijpt in en keurt de goal van Mattheij af, dat zou mogelijk komen door een duwfout van de verdediger.

33': GOAL! Een vrije trap van Bruins wordt goed binnen gekopt door Mattheij. Daar was Vitesse kansloos, dat roepen ze over zichzelf af. 

31': Hoewel Vitesse weinig laat zien, was daar bijna de 2-0. Beerens schiet hard een voorzet van Karavaev op goal, maar keeper Damen redt.

25': Een vrije trap van Ødegaard wordt over gekopt door Van der Werff.

21': Vitesse-coach Leonid Slutskiy kan deels tevreden zijn. Hij ziet zijn ploeg druk zetten en met veel intensiteit spelen, maar heel veel grote kansen levert het nog niet op.

16': Nu een kansje voor Excelsior. Omarsson kan koppen na een voorzet van Edwards, maar de kopbal gaat net naast.

12': Kansje Vitesse. Büttner komt met de voorzet, Darfalou kan zijn hoofd er net niet goed genoeg tegenaan zetten en kopt naast.

5': GOAL! Een goede aanval van Vitesse. Büttner, Foor en Linssen combineren goed en uiteindelijk is het Foor die de aanval weer goed afrond. Mooie goal van de Arnhemmers.

1': We zijn begonnen.

19.55 uur: Daar zijn beide ploegen, we kunnen bijna beginnen.

19.50 uur: Trainer Leonid Slutskiy kan wel wat resultaat gebruiken vanavond. 

19.45 uur: Roy Beerens speelt weer eens op '10'. De positie die Slutskiy aan het begin van het seizoen voor hem bedacht had. 

19.40 uur: Matus Bero heeft inmiddels zijn plaatsje gevonden, dat is dus vandaag niet op het veld.

19.30 uur: Assistent-trainer Edward Sturing staat tegenwoordig niet meer in een blauw trainingsjack op het veld. Hij houdt zijn eigen jas aan. 

19.20 uur: Vitesse-trainer Leonid Slutskiy heeft twee stagiaires. Zij staan vandaag ook op het veld.19.15 uur: Vitesse is begonnen aan de warming-up.

19.10 uur: Thomas Oude Kotte speelde vorig jaar nog voor Vitesse, maar nu speelt hij voor Excelsior. Hij staat vanavond in de basis tegen zijn oude club. 

19.05 uur: De opstelling van Vitesse is dus als volgt: Eduardo; Karavaev, Van der Werff, Clarke-Salter, Büttner; Serero, Beerens, Foor; Ødegaard, Darfalou, Linssen.

19.00 uur: Bero mist in ieder geval de eerste competitiewedstrijd van Vitesse in 2019. De Slowaak liep op het trainingskamp in Portugal een schouderblessure op en kan nu niet spelen.

18.55 uur: Vitesse hervat de competitie tegen Excelsior. Voor de winterstop was die ploeg een van de struikelblokken voor de Arnhemmers. In Rotterdam werd het 2-0 voor Excelsior.

 
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: