Nieuwe coalitie West Betuwe is rond

GELDERMALSEN - Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van West Betuwe is rond. Er ligt een akkoord tussen dorpsbelangen, SGP, ChristenUnie en Leefbaar Lokaal Belang West Betuwe. De partijen presenteren hun afspraken komende donderdag.

Het nieuwe college telt straks vijf wethouders, waarvan twee van Dorpsbelangen. Het gaat om Ed Goossens en Rutger van Stappershoef. De andere collegeleden worden Ton van Maanen (SGP), Govert van Bezooijen (ChristenUnie) en Jacoline Hartman (Leefbaar Lokaal Belang).

SGP lijsttrekker Lourens van Bruchem is tevreden met het akkoord. Hij noemt dit best bijzonder, omdat hij pas later bij de besprekingen is aangesloten. Eerder liepen CDA en GroenLinks weg van de vergadertafel omdat deze partijen het niet eens waren met afspraken over de energietransitie in West Betuwe.

Fusiegemeente

Op 21 november vorig jaar gingen de inwoners van de gemeenten Neerijnen, Geldermalsen en Lingewaal naar de stembus. De drie gemeenten zijn sinds 1 januari gefuseerd in nieuwe gemeente West Betuwe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: