Straalman werkt zich in basis De Graafschap voor beladen duel met Fortuna Sittard

DOETINCHEM - Bart Straalman staat zondag zo goed als zeker in de basis bij De Graafschap. Hij verdringt aanvoerder Sven Nieuwpoort uit het elftal. Stef Nijland en Frank Olijve ontbreken door blessures.

Trainer Henk de Jong wilde nog niets prijsgeven, maar afgaande op de oefenwedstrijd tegen AZ vormt Straalman centraal achterin een duo met Ted van de Pavert. De Jong bevestigde wel dat Nijland (lies) en Olijve (knie) niet bij de selectie zitten voor de belangrijke wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De verwachting is ook dat Javier Vet een basisplaats krijgt.

De Jong experimenteerde tijdens het trainingskamp in Spanje met Matusiwa en Vet op het middenveld, met El Jebli als schaduwspits achter Serrarens. Die wijziging zou dan ten koste gaan van Erik Bakker, die meestal wel kon rekenen op een basisplaats. 

Jurjus terug als eerste keeper

Bij De Graafschap keert Hidde Jurjus terug onder de lat na het vertrek van Agil Etemadi naar Almere City. Jurjus raakte kort voor de winterstop zijn basisplaats kwijt. De Graafschap is nog wel op zoek naar een nieuwe doelman. Voorlopig is Jordy Rondeel doorgeschoven als tweede keeper.

Fortuna Sittard klopte de Achterhoekers eerder dit seizoen met 3-1. De Graafschap speelde in Zuid-Limburg in fases wel goed voetbal, maar verzuimde zoals zo vaak dit seizoen de kansen te verzilveren. Fortuna staat negende in de eredivisie en heeft acht punten meer dan hekkensluiter De Graafschap. 

Vermoedelijke opstelling: Jurjus, Oswus, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa; Narsingh, Serrarens en Van Mieghem 

   

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: