Nieuws

Nijmegen herdenkt bombardement met speciaal geschreven zangstuk

Hulpactie vlak na het februari-bombardement.
Voor de vijfenzeventigste herdenking van het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 is een speciaal zangstuk geschreven. Een koor met solisten en acteurs vertelt in de St. Stevenskerk het verhaal van de vergissing van de geallieerden, waardoor 776 mensen om het leven kwamen en de Nijmeegse binnenstad werd verwoest. © Regionaal Archief Nijmegen
NIJMEGEN - Voor de vijfenzeventigste herdenking van het bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 is een speciaal zangstuk geschreven. Een koor met solisten en acteurs vertelt in de St. Stevenskerk het verhaal van de vergissing van de geallieerden, waardoor 776 mensen om het leven kwamen en de Nijmeegse binnenstad werd verwoest.
Het stuk is gebaseerd op het boek "De pijn die blijft" waarin overlevenden en nabestaanden hun herinnering aan dat bombardement vertellen.De herdenking van het bombardement op Nijmegen is de eerste grote activiteit in een reeks van bijeenkomsten, waarmee in 2019 en 2020 wordt herdacht dat het einde van de Tweede Wereldoorlog 75 jaar geleden in zicht kwam.
Nijmegen plaatst vanaf vrijdag 15 februari posters met portretten van alle slachtoffers van het bombardement op Plein 1944 in het centrum van de stad. Op donderdagavond 21 februari vormen honderden mensen met kaarsen en muziek een lint langs de brandgrens, de grens van het gebied dat door het bombardement werd verwoest. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!