Goed nieuws! We kunnen bijna schaatsen op natuurijs

WAGENINGEN - Het blijft de komende nachten vriezen en dat is natuurlijk goed nieuws voor schaatsliefhebbers. Op ondiepe Gelderse wateren en ondergespoten baantjes is schaatsen na het weekend mogelijk.

'Een exacte voorspelling kan ik niet geven', zegt Britta van Gendt van MeteoGroup. 'Maar als het zo doorgaat, kunnen de ijzers worden ondergebonden. Op grote plassen en meren verwacht ik niet dat schaatsen gaat lukken.'

'Niet goed voor ijs' 

Dat dit niet kan, heeft ermee te maken dat het kwik overdag boven het vriespunt uitkomt en de zon volop gaat schijnen. Dat is niet goed voor de ontwikkeling van het ijs.

De koudste nacht wordt die van zaterdag op zondag. Dan gaat het matig vriezen in Gelderland, wat inhoudt dat het vijf tot zes graden onder nul is. Andere nachten verlopen de komende periode ook koud; het blijft iedere nacht vriezen. 

Terug in de tijd

56(!) jaar geleden was het overigens pas echt goed schaatsweer. De gemeente Nijmegen plaatste vandaag onderstaande fraaie foto.

gemeentenijmegen

Vandaag is het koud, maar niet zo koud als op 18 januari 1963. Eén van de koudste dagen ooit. Mooie foto van de bevroren Waal met mensen die naar de overkant lopen. .
.
.
#waal #winter #1963 #regionaalarchiefnijmegen #gemeentenijmegen #nijmegen #nimma #igersnijmegen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Wageningen Weer Nieuws
Deel dit artikel: