Weer accu's in vlammen op in Nunspeet: hoe verder?

NUNSPEET - Een nieuwe brand bij fietsenfabriek Stella in Nunspeet van donderdagavond zet het dorp aan het denken. Burgemeester Breunis van de Weerd is geschrokken en wil vrijdag al in gesprek met betrokkenen over hoe het verder moet.

Rond 21.30 uur vlogen donderdagavond zo'n 100 accu's in brand. Dat gebeurde in een loods van Stella aan de Oosteinderweg, waarin fietsen stonden ter reparatie en fietsen die retour zijn gekomen van bestellingen.

Bekijk hier de reactie van burgemeester Breunis van de Weerd:

'Tijd voor bewustwording'

De brandweer heeft 50 accu's in waterbakken geplaatst. Door snelle opschaling naar een zogenoemde GRIP1-situatie en de inzet van talloze hulpdiensten is de schade beperkt gebleven. Vorig jaar juli was dat anders, toen vatte een opslag met duizenden accu's vlam. 

Zie ook: Oorzaak verwoestende brand Nunspeet niet meer te achterhalen (brand vorig jaar) 

Burgemeester Van de Weerd vindt dat het tijd is voor bewustwording omtrent het opslaan van accu's. 'We hebben te maken met een nieuw soort fenomeen waar we handen en voeten aan moeten geven', vertelt hij enkele uren na de tweede brand.

'Ik ben afgelopen vrijdag nog op het ministerie geweest om over de vorige brand te praten. Deze brand geeft maar weer eens aan hoe dringend de situatie is', zegt de burgemeester.  

Van de Weerd heeft vrijdagochtend om 8.30 een overleg met betrokkenen op zijn kantoor. 'Ik wil weten wat deze brand precies betekent en wat we er nu mee moeten doen.'

Medewerkers zijn geschrokken

Medewerkers van Stella Fietsen zijn geschrokken door de brand. Nadat ze zijn bijgepraat in de kantine van het bedrijf zijn alle personeelsleden weer aan het werk gegaan. Een deel van het personeel is bezig met het schoonmaken van de fietsen die in de in de buurt van de brandende accu's stonden.

Zie ook: 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet Nunspeet Brand Nieuws
Deel dit artikel: