VIDEO: Grote brand in fabriek Stella Fietsen in Nunspeet onder controle

NUNSPEET - In de fabriek van Stella Fietsen in Nunspeet heeft donderdagavond een grote binnenbrand gewoed. De brandweer heeft het vuur na enkele uren geblust. Er vielen geen gewonden.

De brand in het pand aan de Oosteinderweg werd even na 21.30 uur gemeld. De brandweer rukte daarna met groot materieel uit. Uit de fabriek kwamen dikke zwarte rookwolken.

Politie: blijf weg

De brand trok heel veel publiek. Kijkers moesten door de politie op afstand worden gehouden.

RTV Nunspeet zond een livestream uit van de brand (tekst gaat verder onder de video):

Brand Stella

Posted by RTV Nunspeet on Thursday, January 17, 2019

De Oosteinderweg werd aan beide kanten afgesloten. De politie riep omwonenden nadrukkelijk op niet naar de brand te komen, omdat de hulpdiensten daardoor gehinderd werden.

Zo'n 100 accu's verbrand

Voorlichter Wob Meijering van de gemeente Nunspeet was ook bij de brand. Hij zag grote rookwolken en vertelde even na tienen dat de brandweer naar binnen ging.

De eigenaar van Stella Fietsen zei tegen Meijering dat er geen grote hoeveelheden accu's (van e-bikes) zijn opgeslagen in het deel waar de brand woedde. Hoogstens wat accu's van fietsen die klaarstonden voor reparatie. De accu's liggen buiten het pand in containers opgeslagen.  

In totaal zijn er rond de 100 accu's verbrand, waarvan 36 al in fietsen waren gemonteerd. De brandweer heeft 50 accu's in een bak met water gezet.

Burgemeester Van Weerd verwacht dat door deze brand de discussie over de veiligheid van fietsaccu's weer ter sprake zal komen.

(tekst gaat verder onder de video):

Vorig jaar ook al brand bij Stella

In juli vorig jaar werd Stella ook al getroffen door een grote brand. Het ging toen om een opslag. Daarin lagen duizenden accu's voor elektrische fietsen. Dat maakte het blussen lastig.

Stella was, voor de vorige grote brand, al bezig een bunker te bouwen om de accu's in op te slaan. Die is nog niet klaar.

Zie ook: Oorzaak verwoestende brand Nunspeet niet meer te achterhalen 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: