Nieuws

Burgemeester Bengevoord beste bestuurder van kleine gemeente

Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk is verkozen tot beste bestuurder van een kleine gemeente. Hij scoorde hoog op de eigenschappen ‘gedreven’ en ‘communicatief’. De burgemeester van Culemborg en een wethouder in Tubbergen waren ook genomineerd voor de titel. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk is verkozen tot beste bestuurder van een kleine gemeente. Hij scoorde hoog op de eigenschappen ‘gedreven’ en ‘communicatief’. De burgemeester van Culemborg en een wethouder in Tubbergen waren ook genomineerd voor de titel.
Bengevoord staat sinds april 2017 aan het roer in Winterswijk. Hij was destijds met zijn 32-jarige leeftijd de jongste burgemeester van Nederland.
De bestuurder is blij met de titel, maar blijft bescheiden. 'Het is niet alleen mijn prijs, maar het is vooral ook een prijs voor de mensen met wie ik dagelijks werk hier bij de gemeente Winterswijk, want alleen kan je dat niet', benadrukt hij. 'Het is een compliment dat we met elkaar in Winterswijk op de goede weg zijn.'
Frank van Dijk sprak op Radio Gelderland met burgemeester Bengevoord:

'Winterswijk mag zich gelukkig prijzen'

Bengevoord was door de jury onder meer genomineerd vanwege zijn stevige voortrekkersrol die hij in de regio vervult, het gemak waarmee hij contacten legt met relevante spelers in het veld en de wijze waarop hij vernieuwingen doorvoert.
'Winterswijk mag zich gelukkig prijzen met zo’n burgemeester', sprak één van zijn collega-bestuurders eerder.

Waterschap Rivierenland ook in de prijzen

In de top vijf van Best Bestuurde Decentrale Overheidsorganisaties stonden, naast de gemeente De Wolden en de gemeente Lelystad, maar liefst drie waterschappen. De titel ging naar Waterschap Rivierenland. De organisatie werd geprezen om de wijze waarop ze echt werk maakt van verduurzaming.
Het was de tiende keer dat de verkiezing Beste Lokale Bestuurder werd georganiseerd door het vaktijdschrift Binnenlands Bestuur. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!