Tien jaar werken aan de A1, voor vele honderden miljoenen

TWELLO - Zo'n tien jaar lang gaat het duren: de werkzaamheden aan de A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo, bij Almelo. De kosten: ongeveer 400 miljoen euro. In februari begint het monsterproject.

Rijkswaterstaat begint dan aan de verbreding van de snelweg; het wegdeel van 65 kilometer lengte wordt bijna overal verbreed. De A1 is een van de twee hoofdverbindingen voor wegverkeer van de Randstad naar het Noord- en Oost-Europese achterland.

De eerste werkzaamheden zijn het kappen van bomen en het verleggen van kabels en leidingen langs het hele tracé. Daarna wordt de weg tussen Twello en Deventer verbreed naar vier rijstroken in elke richting. 

Planning

Tussen Deventer en Rijssen komen drie rijstroken aan weerszijden. In 2024 begint de tweede fase van het project met verbreding van de weg tussen Apeldoorn en Twello en bij Deventer.

In 2028 moet de klus klaar zijn. Volgende week dinsdag en donderdag houden Rijkswaterstaat en de aannemer informatieavonden in Rijssen-Holten en Twello. Het project zal met name rond Deventer veel verkeershinder veroorzaken.

Zie ook: Spitsstroken op A1 bij Twello worden aangepakt

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: