WW-uitkeringen Midden-Gelderland sterker gedaald dan verwacht

ARNHEM - Het aantal WW-uitkeringen in de regio rond Arnhem daalt sterker dan landelijk en sterker dan eerder verwacht. Uit cijfers van het UWV blijkt donderdag dat het aantal uitkeringen in de loop van 2018 met ruim een vijfde is afgenomen.

Midden-Gelderland telde eind vorig jaar 6368 WW-uitkeringen. In alle sectoren daalde het aantal WW-uitkeringen in 2018, blijkt uit de cijfers. Die afname was het sterkst in de sectoren bouw, zorg & welzijn en bij uitzendbedrijven. Vanaf het begin van 2018 nam het aantal WW-uitkeringen in Midden-Gelderland elke maand verder af. 

Eind 2018 waren er 1741 minder dan een jaar eerder en betekent een daling van 21,5 procent. In de prognose van juni 2018 ging UWV al uit van een flinke afname (-14 procent), maar de feitelijke daling is dus nog sterker dan verwacht en is ook sterker dan landelijk (-20,4 procent).

In diezelfde prognose wordt voor 2019 in Midden-Gelderland een verdere daling voorzien tot 6100 WW-uitkeringen. Gezien de huidige ontwikkelingen wordt die verwachting ruimschoots gehaald. Eind mei 2019 komt UWV met nieuwe prognoses.

Over heel 2018 gezien daalde het aantal WW-uitkeringen in Midden-Gelderland in alle sectoren. In industrie, horeca en openbaar bestuur was de daling sterker dan gemiddeld. In de bouw halveerde het aantal WW-uitkeringen bijna. Door de sterk toegenomen bedrijvigheid in 2018 zijn de personeelstekorten toegenomen.

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
RTV Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: