Campus Wageningen Universiteit ontruimd vanwege stroomstoring

WAGENINGEN - Alle gebouwen van de Wageningen Universiteit zijn uit voorzorg ontruimd vanwege een stroomstoring. De problemen hebben tweeëneenhalf uur geduurd.

De universiteit was vanaf 8.30 uur door de stroomstoring telefonisch niet bereikbaar. Ook het computernetwerk lag plat. Bij alle gebouwen ging het alarm af.

'Een kabel vanuit Renkum naar het verdeelstation was het probleem. Het was relatief eenvoudig te verhelpen', legt de woordvoerder uit. De precieze oorzaak is nog niet bekend.

Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):

'De ontruimingsinstallatie, de brandbeveiliging en de noodverlichting zijn tot een uur na de uitval van de stroomstoring gegarandeerd. Daarom is besloten om te ontruimen.' Mensen mochten niet hoger dan de eerste verdieping van de gebouwen. Sommige studenten gingen daarom naar huis.

Voor grote en belangrijke experimenten die op de universiteit worden uitgevoerd, is een noodaggregaat beschikbaar. De verwachting is dat die geen schade hebben opgelopen. Sommige studenten zijn wel bang dat bij hun experimenten het niet goed is gegaan door de stroomuitval.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wageningen Wageningen Nieuws
Deel dit artikel: