Nieuws

Grote brand flat Apeldoorn kwam door storing in kachel van sauna

De grote brand in een appartementencomplex in Apeldoorn, zondag, is veroorzaakt door een technische storing in de kachel van een sauna. Dat heeft de brandweer maandag vastgesteld na onderzoek. De brandweer had dat vermoeden al. © Tom Huysman / Persbureau Heitink
APELDOORN - De grote brand in een appartementencomplex in Apeldoorn, zondag, is veroorzaakt door een technische storing in de kachel van een sauna. Dat heeft de brandweer maandag vastgesteld na onderzoek. De brandweer had dat vermoeden al.
De brand brak om 13.10 uur uit op de zesde verdieping van de zeven verdiepingen tellende flat aan de Abraham Kuyperstraat. Alle 22 appartementen werden snel ontruimd. Sommige mensen ontvluchtten het vuur via het balkon. Twee bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen had rook ingeademd.
Bekijk hier de reportage: (Tekst gaat verder na de video)
Grote brand flat Apeldoorn kwam door storing in kachel van sauna
De lift in het appartementencomplex is voorlopig nog buiten werking. 'Dat heeft te maken met de roetafzetting in de liftschacht', zegt Rob Jue van het bedrijf Schindler. Dinsdag wordt er door een gespecialiseerd bedrijf een inspectie gedaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!