Wethouder Doesburg: aangeboden hulp om te komen koken is hartverwarmend

DOESBURG - 'Hartstikke blij' is wethouder Birgit van Veldhuizen met de vele mensen die zich het lot aantrekken van de ouderen in het appartementencomplex Grotenhuys in Doesburg. Vanaf 1 april worden daar geen warme maaltijden meer gekookt. Talloze mensen melden zich nu aan om te komen koken.

Niet alleen bij Omroep Gelderland stromen de aanbiedingen binnen van mensen die willen komen koken. Ook wethouder Van Veldhuizen zelf kreeg veel berichtjes en mensen kwamen zelfs naar het gemeentehuis om hun hulp aan te bieden. 'Natuurlijk kunnen we daar wat mee, daar gaan we mee om tafel', zegt Van Veldhuizen. 

De wethouder haalde afgelopen weekend de woede van de SP in Doesburg op de hals. Bekend werd toen dat er een einde komt aan de warme maaltijden in het restaurant van het appartementencomplex nu de onderhandelingen tussen gemeente en maaltijdenleverancier stuk liepen. 

Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):

De bewoners kiezen

'Uiteindelijk hebben we geen twintig voorzieningen nodig', zegt de wethouder in reactie op de vele aanbiedingen. Zelfs iemand uit de buurt van Rotterdam bood aan om naar Doesburg te komen om te koken. 'De bewoners moeten kiezen, woensdag gaan we dit met hen bespreken.'

Volgens de wethouder is de kans groot dat er een oplossing komt. 'Ik was er altijd al vanuit gegaan dat we iets zouden regelen vanaf 1 april. Nu er zoveel hulp wordt aangeboden, geeft dat nog veel meer vertrouwen.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Doesburg Doesburg Politiek Zorg Nieuws
Deel dit artikel: