270 wietplanten verstopt in slaapkamer; echtpaar opgepakt

DUIVEN - Bij een inval in Duiven heeft de politie maandagochtend 270 wietplanten aangetroffen in een slaapkamer. Op de zolder van de rijtjeswoning stond een hennepkwekerij in aanbouw. De bewoners - een echtpaar - zijn aangehouden.

De politie kwam de wietkwekerijen op het spoor dankzij een tip. Onderzoek met een warmtecamera bevestigde het vermoeden, want via de spouwmuren en het dak kwam veel hitte vrij. 

Alle hennepplanten zijn vernietigd, evenals de kweekapparatuur. De inval was onderdeel van een campagne van de gemeenten Duiven en Westervoort om ondermijnende criminaliteit, zoals hennepkwekerijen in woonhuizen, aan te pakken.

Foto: Omroep Gelderland

Zeker drie keer per maand valt de politie in Oost-Nederland ergens een woning of een bedrijf binnen om een hennepkwekerij op te rollen. Steeds vaker worden de plantjes op zolders of in kelders verbouwd om snel geld te verdienen. 'Levensgevaarlijk', zegt de politie vanwege de meestal ondeugdelijke elektrische installaties. En bovendien zie je dat op deze manier de onderwereld steeds actiever wordt in de bovenwereld. Een vorm van criminaliteit die de politie en burgemeesters keihard willen aanpakken.

Woning kwijt

Het echtpaar uit Duiven raakt hun woning kwijt. Ze kunnen bovendien op naheffingen rekenen van de woningbouw, politie en elektriciteitsmaatschappij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Duiven Duiven Nieuws
Deel dit artikel: