Nieuws

Stijgend water in de Rijn: waterschap 'begeleidt' rivier

Hoogwater in de Rijn.
Waterschap Rivierenland is bezig met het openen en sluiten van sluisjes uit de buitenpolders in haar gebied. Het water in de Rijn en de Waal gaat de komende dagen namelijk stijgen waardoor buitenpolders onder kunnen lopen. © archief Omroep Gelderland
TIEL - Waterschap Rivierenland is bezig met het openen en sluiten van sluisjes uit de buitenpolders in haar gebied. Het water in de Rijn en de Waal gaat de komende dagen namelijk stijgen waardoor buitenpolders onder kunnen lopen.
'Niks bijzonders', aldus een woordvoerder van het waterschap, 'want daar zijn buitenpolders tenslotte voor'. Maar het waterschap wil dat onderstromen wel gecontroleerd laten gebeuren. Dat gebeurt met behulp van sluizen.
Door de overvloedige sneeuwval in de stroomgebied van de Rijn, maar ook door regen stijgt het water in de rivier. Datzelfde gebeurt ook in de rivieren de Neckar en Main, die in de Rijn uitkomen. 
Rijkswaterstaat verwacht dat de komende twee dagen de waterstand bij Lobith met een meter per dag stijgt. Daarna zou de stijging richting het weekend moeten afvlakken en uitkomen op 11 meter 50 boven NAP. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!