Geen warme maaltijd meer voor ouderen: 'Schande, ik kom graag zelf koken!'

DOESBURG - 'Ik wil wel koken voor de bewoners van het appartementencomplex Grotenhuys in Doesburg.' Deze reacties stromen binnen van mensen die zich spontaan aanmelden bij Omroep Gelderland. Zij reageren op een video over een bewoonster van Grotenhuys die verdrietig is dat het restaurant van het complex geen warme maaltijden meer aanbiedt.

'Waar kan ik me aanmelden om voor deze mensen te koken? Als we verdomme allemaal iets doen hebben deze mensen ook een warme maaltijd. Dit kun je niet maken bij de generatie die Nederland heeft gemaakt tot wat het nu is. Schande!', schrijft Juul Sloot in een reactie op het instagramaccount van Omroep Gelderland

Jasmijn zegt: 'Ik wil heel graag komen koken! En woon in de buurt! Laat me weten waar ik me kan aanmelden.'

Saskia woont in de buurt van Rotterdam, maar zelfs zij wil naar Doesburg komen om te koken voor de oudere bewoners van het appartementencomplex. 

omroepgld

De bewoners van het appartementencomplex Grotenhuys in Doesburg krijgen vanaf maart geen warme, verse maaltijden. Het restaurant van het complex is in het weekend al gestopt met de bereiding.
Onderhandelingen met de leverancier van de maaltijden liepen stuk. De bewoners krijgen alleen een magnetronmaaltijd aangeboden in plaats van een maaltijd in het restaurant. De gemeente Doesburg kijkt naar een oplossing, maar die is er nog niet. #omroepgld #doesburg #linkinbio !! ⬆️⬆️
 

Magnetronmaaltijd

De bewoners van het appartementencomplex waren gewend om met anderen koffie te drinken in het restaurant en 's avonds gezamenlijk te eten. De onderhandelingen tussen de gemeente en de leverancier van de maaltijden liepen stuk. Vanaf maart krijgen zij een magnetronmaaltijd aangeboden in plaats van een maaltijd in het restaurant.

Nu deze voorziening wegvalt, maken familie, mantelzorgers en zorgverleners zich ernstig zorgen om deze groep.

De SP in Doesburg eist dat de wethouder per direct zorgt dat de ouderen in het weekend weer gezamenlijk kunnen eten.

Zie ook: Geen warme maaltijd voor Doesburgse ouderen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Instagram Gemeente Doesburg Doesburg Nieuws
Deel dit artikel: