Nieuws

Motorrijder Lieverdink uitgevallen in Dakar Rally

Gerben Lieverdink
Gerben Lieverdink uit Veldhoek (Hengelo Gld) is uitgevallen in de Dakar Rally in Peru. Hij werd zondag uit de wedstrijd genomen, omdat het al donker begon te worden en verder rijden onverantwoord was. © Facebook Gerben Lieverdink
HENGELO - Gerben Lieverdink uit Veldhoek (Hengelo Gld) is uitgevallen in de Dakar Rally in Peru. Hij werd zondag uit de wedstrijd genomen, omdat het al donker begon te worden en verder rijden onverantwoord was.
Dat meldt Lieverdink op zijn Facebookpagina. Voor de motorcoureur was het de eerste deelname aan de Dakar Rally. 
De zesde etappe ging over hoge en zachte duinen en die waren de Achterhoeker te veel. Hij heeft volgens zijn vrouw Herni te vaak en te lang stilgestaan, maar wel alle checkpoints in het zandrijke gedeelte gehaald. Maar daarna bleek de tijdsoverschrijding te groot en was het einde wedstrijd.
Een dag eerder, op de rustdag, schreef Lieverdink dat hij 'zich nog verrassend goed voelde' halverwege de rally. Maar ook toen had hij al moeite gehad met de hoge duinen. 
Zijn vrouw is blij dat met Gerben 'alles ok' is. 'Het is natuurlijk heel erg jammer, maar hij heeft alles gegeven wat hij kon. Het was een super mooi avontuur geweest. Zowel voor Gerben in Peru als voor ons thuis in de Veldhoek.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!