15 of jonger? Dan mag je sowieso meedoen met de Vierdaagse

NIJMEGEN - Dit jaar is er plaats voor 47.000 lopers bij de Nijmeegse Vierdaagse. Jonge deelnemers met een geboortedatum tussen 2004 en 2007 zijn gevrijwaard van loting.

12-jarigen zijn na inschrijving al jaren verzekerd van deelname aan de Vierdaagse, maar dit jaar wordt die groep dus uitgebreid tot en met 15-jarigen.

'Door wisselende schoolvakantieperiodes was het voor een gedeelte van de jongste wandelaars soms niet mogelijk om gebruik te maken van de kans op verzekerde deelname', schrijft de organisatie. 'Stichting DE 4DAAGSE vindt het belangrijk om de wandelsport onder jongeren te stimuleren en heeft daarom besloten om de groep waarop deze regeling van toepassing is uit te breiden.'

Behalve de jongeren worden ook degenen die voor de 101e én de 102e Vierdaagse zijn uitgeloot, degenen die inschrijven via het voorbereidingsprogramma Via Vierdaagse en degene die inschrijven voor beloning 2 of hoger, gevrijwaard van loting. 

4 euro duurder

De 103e editie van de Nijmeegse Vierdaagse is van 16 tot en met 19 juli. De kosten voor deelname zijn dit jaar 84 euro, 4 euro meer dan vorig jaar. De stijging heeft volgens de organisatie vooral te maken met de verhoging van het lage btw-tarief van 6 procent naar 9 procent. 

De inschrijfperiode begint dit jaar op maandag 4 februari 10.00 uur en eindigt op vrijdag 22 maart 17.00 uur. Het moment van inschrijven heeft geen invloed op de uitslag van de eventuele loting.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: