'Een buurman was zwart van de rook', bewoners drie appartementen niet naar huis

APELDOORN - 'Ik schrok me lam. Ik trilde als een rietje.' Dat vertelde Joost Bonhof, bewoner van de flat aan de Abraham Kuyperstraat in Apeldoorn waar zondag een grote brand was.

'Ik dacht dat het mistte, maar het was rook. De buurman zei: de boel staat in de hens. Een andere buurman was helemaal zwart van de rook. Die is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht', zei Bonhof.

De bewoners van de flat werden geëvacueerd en opgevangen in de nabijgelegen sporthal Zuiderpark. Bewoners van drie appartementen kunnen zondagavond nog niet terug, de appartementen zijn teveel beschadigd. Er is echter ook een probleem met de lift, de gemeente bekijkt welke mensen daardoor alsnog niet naar huis kunnen.

'Voor die mensen kijken we of ze naar vrienden of kennissen kunnen, kan dat niet dan regelen wij opvang', vertelt Esther Naber, woordvoerder van de gemeente Apeldoorn.

Over onderdak hoeft Bonhof zich in ieder geval geen zorgen te maken. 'Mijn zoon is met vakantie naar Oostenrijk. We gaan naar zijn woning toe.'

Zie ook: 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Apeldoorn Apeldoorn Nieuws
Deel dit artikel: