Arrestaties leidden politie naar Nijmeegs drugslab

NIJMEGEN - De vaten met drugsafval die vrijdagavond zijn gevonden in een bedrijfspand aan de Kerkenbos in Nijmegen, houden verband met de aanhouding van twee mannen op donderdagavond. De politie verdenkt de twee van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs.

Een van de verdachten werd gezocht in verband met een eerder onderzoek naar de productie van harddrugs, meldt de politie. Toen deze man donderdagavond in beeld kwam, gingen agenten over tot aanhouding. De politie doorzocht de auto van de verdachte en vond stoffen die mogelijk bestemd waren voor de productie van drugs.

De tweede aangehouden verdachte zat ook in de auto. Over de identiteit van beide verdachten wil de politie nog niets kwijt.

Penetrante lucht

De aanhouding en verder onderzoek leidden vervolgens naar het pand aan de Kerkenbos. Er werd hier een grote hoeveelheid chemische afvalstoffen gevonden, vermoedelijk afkomstig van de productie van drugs. Omdat er een penetrante lucht hing, moest de brandweer eerst metingen verrichten. Er bleken geen concentraties van stoffen in de lucht te zitten die gevaarlijk waren voor de gezondheid of de omgeving.

Bij verder onderzoek op zaterdagochtend werd er een drugslab op de locatie gevonden. De politie doet hier nog onderzoek naar en ontmantelt de locatie daarna.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: