'Koningin van Driebanden' krijg een bijpassend lintje

NIJKERK - Haar bijnaam is 'Koningin van Driebanden' en nu heeft ze onderscheiding die daarbij past; de 36-jarige biljartkampioene Therese Klompenhouwer uit Nijkerk kreeg zaterdag een koninklijk lintje opgespeld.

Klompenhouwer is onderscheiden omdat ze eind vorig jaar haar derde wereldtitel behaalde. Ze ontving het lintje in Berlicum tijdens het NK Driebanden. Minister Bruno Bruins van Volksgezondheid en Sport reikte de onderscheiding uit. Volgens voorzitter Garmt Kolhorn van de Nederlandse Biljartbond heeft is ze een ambassadeur voor het vrouwenbiljarten die de sport op een hoger plan weet te brengen.

De Nijkerkse begon met biljarten toen ze 8 jaar oud was. In 28 jaar biljarten sleepte ze 11 Nederlandse titels, 8 Europese titels en 3 wereldtitels in de wacht en wordt ze gezien als de beste vrouwelijke biljarter ter wereld. Ze was ook nog eens de eerste vrouw die zich plaatste voor het Nederlandse Masters toernooi bij de mannen.

Klompenhouwer kreeg de onderscheiding na een wedstrijd, die ze overigens verloor. 'Het doet nu wel iets minder zeer, maar als ik vanavond in bed lig, denk ik wel, wat was ik dichtbij. Bij die beste acht van de Masters, maar ja, je kan niet alles winnen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nijkerk Nieuws
Deel dit artikel: