Dispuut krijgt tik op de vingers van Radboud Universiteit

NIJMEGEN - Het Nijmeegse studentendispuut Reinaert heeft een tik op de vingers gekregen van de Radboud Universiteit. Aanleiding was een interne brief van het dispuut over weinig smaakvolle ontgroeningen.

In de brief is sprake van opdrachten als 'een fiets als Stint verkleden inclusief schoolspullen en ketchup', een meisjeskleedkamer filmen en 'de lelijkste hoer’ van de Zeeuwse plaats Hulst verleiden. Dagblad de Gelderlander kreeg de brief onder ogen. 

Anonieme studenten van het dispuut zeggen dat die opdrachten nooit letterlijk waren bedoeld en niet zijn uitgevoerd. Een woordvoerder van de Radboud Universiteit laat weten dat het dispuut desondanks vrijdag is uitgenodigd om tekst en uitleg te geven. 'Daarbij hebben we aangegeven dat deze uitlatingen niet passen bij de normen en waarden van de universiteit', aldus de woordvoerder.

Volgens de zegsman ontvangt het dispuut geen financiële bijdrage van de universiteit en volgen er verder geen maatregelen.

'Dispuut blijft welkom in Hulst'

Burgemeester Jan-Frans Mulder van het Zeeuwse Hulst laat weten dat het dispuut gewoon welkom blijft in zijn gemeente, ondanks de twijfelachtig teksten. 'Ze komen hier al jaren, volgens mij al sinds de jaren zeventig, en in al die tijd hebben we altijd een goede samenwerking gekend met de leden van het dispuut en zijn er nog nooit problemen geweest.' Volgens de burgemeester zijn er ook geen wetten overtreden.

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: