Patti Broeder over zelfdoding: 'Ik wilde weten of het normaal was wat ik voelde'

ARNHEM - Patti Broeder uit Nunspeet verloor haar 20-jarige zoon Bas. Met dat immense verdriet begon ze de website toenwashetstil.nl op, waar nabestaanden van zelfdoding met elkaar in contact kunnen komen.

'Ik ben zelf op zoek gegaan naar zo'n website. Ik kon niets vinden en dus heb ik 'm zelf gemaakt', zo vertelde de schrijfster vrijdag in De Week van Gelderland. 'Ik wilde graag van andere nabestaanden die ook te maken kregen met zelfdoding, weten hoe zij het hebben beleefd. Ik wilde ook graag van anderen weten of wat ik voelde normaal was.'

Bovendien kwam Patti een half jaar later een vrouw tegen met een vergelijkbaar verhaal. 'Toen ontdekte ik dat ik veel verder was in het proces.' En dus besloot Patti, die zelf tekstschrijver van beroep is, om dan maar zelf een website te ontwikkelen en dus mensen te helpen.

(tekst gaat verder de video)

'De eerste tijd na het overlijden is een drukte van belang. Je wordt geleefd. Daarna wordt het opeens heel stil. Maar je kunt verder, ook al lijkt dat soms niet het geval.' Dat is de boodschap die Patti aan andere rouwende nabestaanden wil meegeven. De website kan daarbij helpen.

Toekomst

Patti kijkt ondanks alles wel weer positief naar de toekomst: 'Ik voel me nog wel steeds hetzelfde en ik moet goed op mijzelf passen, maar er zit wel een stijgende lijn in. En ondanks dat de donkere wolk altijd wel zal blijven, slaap ik inmiddels wel iets beter en ik kan mij ook iets beter concentreren.'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!