Nieuws

Celstraffen voor schieten met machinegeweer op woning 'wonderbelegger'

Voor de beschieting van een leegstaand huis in Eindhoven met een machinegeweer zijn twee 18-jarige Amsterdammers vrijdag veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk. De twee werden kort na de schietpartij opgepakt op de A2 bij Beesd. © Omroep Gelderland
BEESD - Voor de beschieting van een leegstaand huis in Eindhoven met een machinegeweer zijn twee 18-jarige Amsterdammers vrijdag veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk. De twee werden kort na de schietpartij opgepakt op de A2 bij Beesd.
Volgens de rechtbank zijn de tieners schuldig aan de bedreiging van de voormalige bewoners, 'wonderbelegger' Rob van den B.
De straf valt veel lager uit dan de zes jaar cel die de aanklager had geëist, omdat er volgens de rechter geen bewijs is dat het leven van de buurtbewoners op het spel is gezet.
Belegger Rob van den B. werd diverse keren veroordeeld voor fraude. Vanwege zijn beweerde beleggingskunst vertrouwden veel mensen hem geld toe, maar vele miljoenen investeerde hij niet en gebruikte hij voor zijn eigen luxueuze levensstijl.
Na de beschieting van het huis vertelde hij tegen de politie dat hij werd bedreigd door personen uit het criminele milieu.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!