Nieuws

Gemeente Ede wil dat ondernemer leert te profiteren van de natuur

Het aantal toeristen op de Veluwe blijft volgens IVN Natuureducatie groeien. Daar kunnen de Edese ondernemers van profiteren. Ze worden daarom uitgenodigd om op 12 maart het ‘IVN Gastheer van het Landschap’ programma te volgen. © IVN Natuureducatie
EDE - Het aantal toeristen op de Veluwe blijft volgens IVN Natuureducatie groeien. Daar kunnen de Edese ondernemers van profiteren. Ze worden daarom uitgenodigd om op 12 maart het ‘IVN Gastheer van het Landschap’ programma te volgen.
Tijdens het programma leren de ondernemers alles over de bijzondere natuurlijke waarden in hun eigen omgeving, zodat ze dat kunnen delen met hun gasten. In vier dagdelen komen onder andere de ontstaansgeschiedenis, de flora en fauna en de cultuurhistorische waarden van de Veluwe en Ede aan bod.
Ook zullen de deelnemers het gebied buiten zelf beleven tijdens een veldexcursie en werken de ondernemers samen aan de ontwikkeling van nieuwe activiteiten en producten. Zo leren de ondernemers Ede nog beter leren kennen en zetten ze het gebied gezamenlijk op de kaart.
Meer informatie en aanmelden kan op www.ivn.nl/gastheer-ede. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ede en provincie Gelderland.