Nieuws

Alex van Silfhout nieuwe bondscoach dressuur

Alex van Silfhout
Alex van Silfhout uit Lunteren is de nieuwe bondscoach dressuur. Hij is de opvolger van Rien van der Schaft. Die besloot vorig jaar augustus kort voor de Wereldruiterspelen zijn functie neer te leggen. © Digishots
LUNTEREN - Alex van Silfhout uit Lunteren is de nieuwe bondscoach dressuur. Hij is de opvolger van Rien van der Schaft. Die besloot vorig jaar augustus kort voor de Wereldruiterspelen zijn functie neer te leggen.
De 64-jarige Van Silfhout is oud-dressuurruiter en de vader van topruiter Diederik van Silfhout, die hij ook al trainde. Hij had de afgelopen twee jaren de junioren en beloften onder zijn hoede. Onder zijn leiding pakte het juniorenteam vorig jaar goud op de EK.
Van Silfhout schuift nu door naar de senioren, Monique Peutz volgt hem op bij de junioren en beloften. Imke Schellekens-Bartels neemt de jongste lichting onder haar hoede.
'We moeten allemaal dezelfde kant op met de dressuursport in Nederland', zegt Van Silfhout. 'Ik weet zeker dat we daar met z'n drieën grote sprongen in kunnen maken.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!