Helpt u gehandicapten zwemmen?

.

De Invaliden Sport Vereniging Arnhem e.o. (ISVA) is een sportvereniging voor mensen met een handicap die niet terecht kunnen bij reguliere sportverenigingen.

Door aangepaste omstandigheden, zoals kleine groepen, warm zwemwater, een verhoogde vloer in het zwembad, een duidelijke structuur en persoonlijke aandacht wordt sporten voor iedereen mogelijk. Daarnaast bieden we ruimte aan mensen die vanwege ouderdomsklachten warm zwemwater en extra hulp nodig hebben.

De zwemgroep van de woensdagavond in het bad van Klimmendaal is dringend op zoek naar een vrijwilliger. De vloer staat op 1,30 meter en de watertemperatuur is 30 graden. In deze heerlijke omstandigheden beweegt en zwemt een groep van zo’n 10 mensen. Naast enige lichamelijke beweging is zeker ook het sociaal aspect een belangrijke reden van de sporters om te komen. Tijd: elke woensdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur.

De maandagavond kunt u de ISVA vinden in de Grote Koppel. Daar wordt vanaf 18.00 uur zwemles gegeven aan jonge kinderen die vanwege hun handicap geen zwemles kunnen volgen. Een boeiend en meestal langdurig proces van instructie en oefenen dat toch bijna altijd eindigt in het zo vel begeerde diploma. De zwemlessen staan onder leiding van twee ervaren en geschoolde instructeurs. Helpen bij de een op een begeleiding van deze kinderen wordt de opdracht voor de vrijwilligers.

De ISVA kent een vergoedings- en reiskostenregeling voor zijn vrijwilligers. De vrijwilligers zijn via Gehandicaptensport Nederland verzekerd en door de ISVA wordt een gratis VOG aangevraagd. De ISVA is door de belastingdienst erkent als ANBI vereniging. www.ISVA.nl.

Lijkt het u leuk om zwemvrijwilliger te worden? Reageer dan hieronder!

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: