Automobilist met wapen klemgereden na wilde achtervolging door Nijmegen

NIJMEGEN - De inzittenden van een auto zonder licht hebben donderdagavond voor veel problemen gezorgd in Nijmegen. De mannen sloegen op de vlucht voor de politie en werden pas na een wilde achtervolging in de kraag gevat. In het voertuig troffen agenten onder meer een vuurwapen aan.

De politie kwam de mannen rond 19.00 uur op het spoor op de Graafseweg. Agenten wilden hen controleren, omdat ze zonder licht reden. De bestuurder en zijn passagier hadden echter andere plannen en sloegen op de vlucht. 

Tijdens de achtervolging reed de bestuurder onder meer met hoge snelheden over voetpaden en veroorzaakte hij een aanrijding met een andere auto. De politie stond op het punt de achtervolging uit veiligheidsoverwegingen te staken. Precies op dat moment kreeg de automobilist problemen met zijn auto. Hij kon zo toch worden klemgereden.

Wapen en drugs

In het voertuig ontdekte de politie niet veel later een wapen en een hoeveelheid drugs. De inzittenden zijn daarop aangehouden. Ze worden onder meer verdacht van verboden wapenbezit en overtreding van de Opiumwet.

Op Facebook biedt de politie excuses aan voor de dolle achtervolging. 'Gelukkig is er niemand gewond geraakt', schrijft het korps.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: