Kijkers komen in actie voor arm en liefdevol gezin uit Zelhem

ZELHEM - Kijkers van het programma Steenrijk, Straatarm van SBS6 komen massaal in actie voor een gezin uit Zelhem. De vader en zijn vier kinderen maakten met hun manier van leven woensdagavond indruk op de landelijke tv. Een inzamelingsactie heeft sindsdien geleid tot duizenden euro's.

De alleenstaande vader Robert kampt na een faillissement met een schuld van 70.000 euro. Hij moet met zijn vier kinderen rondkomen van 70 euro per week. Robert moet overleven, maar zit allesbehalve bij de pakken neer. Hij probeert zijn kinderen een zoveel mogelijk normaal leven te bieden. Het Achterhoekse gezin ruilde in het kader van het tv-programma met een rijk stel uit Leiden.

Geëmotioneerde reacties

Het gezin leefde een week in de dure woning in Leiden en kreeg een weekbudget van 1.300 euro. De vader besloot zijn kinderen te trakteren op onder meer een avondje uit en nieuwe schoenen. Anderzijds kochten de kinderen in het geheim een gegraveerde armband voor hun vader om hem te bedanken. 

Het grote verschil tussen de levens maakte aan beide kanten diepe indruk. Als het arme gezin en het rijke stel elkaar na afloop ontmoeten krijgen de emoties de vrije loop. Het moment liet ook veel kijkers niet onberoerd, getuige de berichten op sociale media.

Bekijk hier naar een overzicht: (Tekst gaat verder na de video)

Steuntje in de rug

Op sociale media stroomden de reacties dus massaal binnen. Sommige kijkers spraken van 'de mooiste uitzending ooit' en wilden meer doen voor het 'liefdevolle gezin'. Al snel werd een crowdfunding opgezet om geld in te zamelen. Na nog geen dag staat de teller al op bijna 13.000 euro, terwijl de men hoopte op een bedrag van 10.000 euro. De initiatiefnemer wil het geld persoonlijk gaan overhandigen.

Zie ook: Steuntje in de rug voor het gezin te Winkel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Bronckhorst Zelhem Nieuws
Deel dit artikel: