Heeft West Betuwe aan het eind van de maand een college?

GELDERMALSEN - Onderhandelaars in West Betuwe denken volgende week een akkoord op hoofdlijnen rond te hebben voor een nieuw college. West Betuwe bestaat sinds 1 januari na een gemeentelijke herindeling, maar heeft nog geen college van burgemeester en wethouders.

Over één van de lastigste onderhandelingspunten, de zondagsopenstelling, is volgens de SGP een compromis mogelijk. Hoe dat compromis eruitziet is onduidelijk, maar een breekpunt hoeft het wat de partij betreft niet te zijn.

Stuurloos

De SGP liet eerder weten dat het de verantwoordelijkheid wil nemen voor bestuur van de gemeente West Betuwe, die sinds de oprichting dit jaar weliswaar een gekozen gemeenteraad heeft, maar dus nog geen college.

Volgens de SGP is de sfeer onderling goed. De partij nam opnieuw plaats aan de onderhandelingstafel met de ChristenUnie, Dorpsbelangen en Lokaal en Leefbaar Belang, nadat GroenLinks en CDA er uit stapten omdat zij het niet eens werden over het windmolenbeleid.

Kleine meerderheid

Ed Goossens, fractievoorzitter van Dorpsbelangen, denkt aan het einde van de maand een lijst van wethouders te kunnen presenteren. Mocht de combinatie CU-Dorpsbelangen-LLB-SGP doorgang vinden, dan nemen zij 16 van de 31 zetels in.

De gemeente West Betuwe ontstond na een fusie van Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen. De kersverse burgemeester is Harry Keereweer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!