Nieuws

Energie: welke beloftes doet Zevenaar?

Het college van B en W heeft in het coalitieakkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over duurzaamheid.
ZEVENAAR - Het college van B en W heeft in het coalitieakkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over duurzaamheid.

Uit het bestuursakkoord:

Het college belooft:
  • Energieakkoorddoelstelling halen: Wij willen dit voor onze eigen organisatie al in 2025 en voor de Zevenaarse samenleving als geheel al in 2040 bereiken
  • Initiatieven van het regionale bedrijfsleven (Lindus) aan het Logistiek Expertise Centrum(LEC) Liemers en de Groene Alliantie De Liemers krijgen onze steun.
  • Voor de komende periode kiezen wij met name voor alternatieve warmteoplossingen en zullen aardgasloos bouwen stimuleren.
  • Verder zetten we in op een voortzetting van reductie van het afvalaanbod naar een vermindering tot 100 kg restafval per inwoner per jaar en maken dat doelstelling van het beleid.
  • Onderzocht zal worden of het mogelijk is gemeentelijke bouwleges bij nieuwbouw gedifferentieerd op te leggen afhankelijk van het energielabel.
  • Wij zijn geen voorstander van de realisering van grote windturbinesin de gemeente. Wij staan wel open voor kleine windturbines, mits goed ingepast in de omgeving. Andere duurzame oplossingen voor het energievraagstuk, zoals zonnepanelen en het isoleren van woningen, worden door bijvoorbeeld subsidies, gestimuleerd. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!