De Graafschap wint nipt oefenpotje in Spanje

De Graafschap heeft donderdagmiddag op het trainingskamp in Spanje nipt een oefenwedstrijd gewonnen van FC Peralada. Het werd 4-3 tegen de ploeg die uitkomt op het derde niveau. Peralada is het tweede team van Girona FC, dat in de hoogste afdeling speelt. © Omroep Gelderland
Het duel werd onder moeilijke omstandigheden gespeeld. Er stond een flinke wind, die bijna stormachtig was.
(de tekst loopt door onder de foto)
De Graafschap trad in de eerste helft met de beoogde basiself aan voor de tweede seizoenshelft. Maar het voetbal was matig. De Doetinchemmers kwamen zelfs op achterstand. De bal belandde vanuit een vrije trap achter doelman Agil Etemadi. Youssef El Jebli maakte nog voor rust gelijk.
In de pauze wisselde trainer Henk de Jong het hele team. Het spel was in de tweede helft wat beter. Via Delano Burgzorg en Javier Vet (afstandsschot) liep De Graafschap uit naar 3-1. Mohamed Hamdaoui maakte er uit een voorzet van Stef Nijland 4-1 van. In de slotfase werd doelman Hidde Jurjus nog twee keer gepasseerd: 4-3.
Opstelling eerste helft: Etemadi, Owusu, Nieuwpoort, Van de Pavert, Tutuarima, Bakker, El Jebli, Matusiwa, Narsingh, Serrarens, Van Mieghem.
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!