Nieuws

Justitie over terreurverdachten: 'Nederland aan grote aanslag ontkomen'

Nederland is 'zonder twijfel' aan een grote aanslag ontkomen door de arrestatie van de terreurverdachten afgelopen september. Dat zei de officier van justitie donderdag tijdens de eerste zitting tegen de zes mannen uit Arnhem die verdacht worden van het beramen van een aanslag. © ANP
ARNHEM - Nederland is 'zonder twijfel' aan een grote aanslag ontkomen door de arrestatie van de terreurverdachten afgelopen september. Dat zei de officier van justitie donderdag tijdens de eerste zitting tegen de zes mannen uit Arnhem die verdacht worden van het beramen van een aanslag.
Toch heeft Nederland 'geen reëel gevaar gelopen' benadrukte hij. Dat komt omdat de inlichtingendiensten de mannen op de korrel hadden en wisten te infiltreren in de groep.
De mannen - tussen de 21 en 35 jaar - worden verdacht van het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland en deelname aan een terreurorganisatie.
Volgens het Openbaar Ministerie wilden de mannen met kalasjnikovs en bomvesten een terreuraanslag plegen op een evenement. Op een andere locatie wilden ze een autobom laten ontploffen. Het is nog altijd onduidelijk welk evenement ze op het oog hadden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!