Nieuws

Van den Brink niet gestart in Dakar Rally

Trucker Martin van den Brink uit Harskamp is uit de Dakar rally. Van den Brink, met onder meer zijn zoon Mitchel van 16 als monteur in de cabine, is woensdag niet gestart in de derde etappe van de Dakar Rally. © Rallymaniacs
MARCONA DISTRICT - Trucker Martin van den Brink uit Harskamp is uit de Dakar rally. Van den Brink, met onder meer zijn zoon Mitchel van 16 als monteur in de cabine, is woensdag niet gestart in de derde etappe van de Dakar Rally.
De Renault truck van Van den Brink raakte in de tweede etappe zwaar beschadigd. 'Ik baal vreselijk dat de techniek ons in de steek heeft gelaten', meldt Van den Brink op zijn website Mammoet Rallysport.
De Harskamper deed voor de elfde keer mee aan de rally en heeft een aantal etappezeges op zijn naam bij de vrachtwagens. Zijn zoon Mitchel van den Brink was de jongste deelnemer ooit aan de beruchte woestijnrally, die dit jaar in zijn geheel door Peru (Zuid-Amerika) voert.

Vier keer over de kop

Van den Brink kreeg dinsdag in de proef van Pisco naar San Juan de Marcona problemen met de motor. Het lukte hem niet de top van een zandduin te bereiken en tot overmaat van ramp kantelde zijn truck. De Renault ging vier keer over de kop.
De drie inzittenden raakten wonderwel niet gewond en slaagden er in met de gemankeerde truck het bivak te halen. Daar bleek dat de schade te groot was om de rally te kunnen vervolgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!