Nieuws

Beelden Arnhemse terreurverdachten uitgelekt

RTL Nieuws zegt op haar site beelden te tonen van de training van terrorismeverdachten in een Limburgs vakantiehuisje. Het zou gaan om politieopnamen van een groep mannen die in september bij een grote actie opgepakt werden. Daarbij werden ook drie Arnhemmers en een Huissenaar aangehouden. © ANP
ARNHEM - RTL Nieuws zegt op haar site beelden te tonen van de training van terrorismeverdachten in een Limburgs vakantiehuisje. Het zou gaan om politieopnamen van een groep mannen die in september bij een grote actie opgepakt werden. Daarbij werden ook drie Arnhemmers en een Huissenaar aangehouden.
De beelden die undercoveragenten hebben gemaakt van een ontmoeting met vier terreurverdachten, zijn uitgelekt naar RTL Nieuws. Op de zogenoemde stills van video-opnames is te zien hoe de verdachten oefenen met bomvesten en kalasjnikovs in een vakantiehuisje in Weert.
De agenten deden zich voor als leveranciers van de wapens. In het huisje waren camera's en microfoons verstopt. De mannen werden aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Zes van hen moeten donderdag voor de rechter verschijnen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wilden ze een aanslag plegen op een evenement en elders een autobom laten ontploffen.
Het OM zegt de beelden niet te hebben verstrekt. 'Maar het is volstrekt duidelijk dat dit deel is van het strafdossier en dat het niet de bedoeling is dat dit buiten de rechtszaal gaat circuleren', zegt een woordvoerder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!