Agil Etemadi lijkt eerste doelman te blijven bij De Graafschap

NAVATA - Wie verdedigt na de winterstop bij De Graafschap het doel? Trainer Henk de Jong maakt die keuze deze week bekend. Agil Etemadi heeft duidelijk de beste papieren. Zeker op basis van de training dinsdag in Spanje.

Dinsdag bij het partijspel in Spanje stond Etemadi een uur als keeper op het veld. Bij het team dat uit veel basisspelers bestond. Aan de andere kant rouleerden Hidde Jurjus en de ook zeer gedreven Jordy Rondeel. De Jong zegt dat uit de training geen conclusies getrokken kunnen worden, maar de kans is groot dat Etemadi voorlopig eerste keeper blijft.

Omdat Jurjus zich op 8 december tegen ADO liet vervangen met rugklachten, maakte de 31-jarige Etemadi na rust zijn opwachting. Hij keepte vervolgens twee wedstrijden. Tegen Ajax (8-0) en op De Vijverberg tegen Vitesse (2-2).

'Dat was ook de afspraak en zo is het ook gegaan', zegt de geboren Iraniër na de training van maandag in het Spaanse Navata. 'Ik heb twee mooie wedstrijden gekeept en vooral Vitesse was natuurlijk geweldig met het publiek erachter. Dat smaakt naar meer.'

Moeilijke tijden voor Hidde Jurjus

Jurjus lijkt zich te moeten terug knokken bij de club waar hij als talent groot werd. De Achterhoeker, die tegenwoordig in Arnhem woont, keerde afgelopen zomer terug op het oude nest. Hij staat nog altijd onder contract bij PSV dat Jurjus na een sterk seizoen in de eredivisie een fraai contract aanbood. Van een doorbraak naar het eerste elftal in Eindhoven kwam het echter niet. 

Nu maakt de 24-jarige doelman een moeilijke periode door. Hij keepte een aantal sterke wedstrijden, maar zag er ook een aantal keren slecht en onzeker uit. Prangende vraag is welke beslissing de technische staf neemt. Grijpt Henk de Jong weer terug op Jurjus of laat hij (voorlopig) Etemadi staan. Afgaande op de dinsdagochtend in Catalonië lijkt de keuze dus op Etemadi te vallen.

Extra motivatie

'Je moet altijd scherp zijn. Ook als je niet speelt. Maar ben je eerste keeper, komt er toch extra motivatie en spanning los. Want dat is wat je wil', erkent Etemadi die al ruim twee jaar op de bank zit bij De Graafschap. Eerst achter Filip Bednarkek terwijl hij dit seizoen de concurrentiestrijd in de voorbereiding verloor van Jurjus.

Focus op eerste doelman

'Ik ben er echt niet zo mee bezig', beweert hij als hij nog eens extra loopwerk heeft gedaan na een ochtendtraining in het Spaanse zonnetje. 'Dan zou mijn focus alleen daar op gericht zijn en dat is niet goed. Ik wacht rustig af, maar heb een goed gevoel. Dat is het belangrijkste.'

Tegen Vitesse moest Etemadi bijna het veld verlaten na een botsing met Fabian Serrarens. Opvallend was trouwens dat De Jong bij die blessure niet Jurjus, maar Jordy Rondeel even liet warmlopen. Etemadi kon de wedstrijd uiteindelijk met pijn en moeite vol maken. 'Ik heb nog steeds wat pijnstillers nodig', zegt hij nu. 'Het waren mijn ribben en schouder. Na rust kreeg ik steeds meer last en werd alles stijf. Ik was blij dat die wedstrijd was afgelopen en de vakantie heeft me echt goed gedaan.'  

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Betaald voetbal De Graafschap Nieuws
Deel dit artikel: