Man aangehouden voor dreigvideo aan Mondial College in Nijmegen

NIJMEGEN - Een man heeft maandagavond een dreigfilmpje geplaatst op social media die was gericht aan het Mondial College in Nijmegen. Dinsdagochtend is er nog politie aanwezig op de locatie aan de Leuvensbroek.

In de video is te zien dat een automatisch wapen, mogelijk een AK-47, door iemand wordt doorgeladen en de tekst: Ga morgen niet naar het Mondial College. In de nacht van maandag op dinsdag meldde de politie dat er een aanhouding was verricht.

Tekst gaat verder onder de foto.

Screenshot uit het filmpje

Geen daadwerkelijke dreiging

De politie heeft onderzoek verricht naar de herkomst van het filmpje. Daaruit blijkt dat er geen sprake was van een daadwerkelijke dreiging. 

Het Mondial College is een middelbare school en heeft twee vestigingen in Nijmegen. Een locatie bevindt zich aan de Leuvensbroek en de andere aan de Meeuwse Acker.

Eerder opschudding in Culemborg

Vorige maand zorgde een dreigfilmpje nog voor opschudding in Culemborg. De politie deed toen op vijf locaties van middelbare scholen in de stad onderzoek. Aanleiding was een video op Instagram waarop wapens waren te zien en waarin een mogelijke link werd gelegd met een school.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: