Gedenkboek met herinneringen aan Bekiro: 'Hij is nu een mooie ster aan de hemel'

ARNHEM - Een gedenkplaats en gedenkboek vormen deze week het middelpunt van Produs Praktijkonderwijs in Arnhem, de school van de 12-jarige Bekiro. De jongen werd vlak voor kerst doodgestoken in zijn woning aan de Dragonderstraat in Arnhem, waarschijnlijk door zijn vader. Bekiro laat een lege plek achter op school.

Leerlingen stonden maandagochtend stil bij het familiedrama. De eerste twintig minuten van de schooldag was het mentoruur. 'De meeste emoties zitten bij de de eerstejaars. Die kenden hem goed', zegt schooldirecteur Annette van 't Sant. 

Na het mentoruur ging het normale rooster op de school in. 'In de loop van de dag kom je leerlingen tegen die het moeilijk hebben. Bijvoorbeeld de leerlinge die naast hem zat, de leerling die samen met hem kookte en die altijd met hem naar school fietste. Dat zijn de kinderen die extra aandacht nodig hebben', zegt Van 't Sant.

'Grappig en lief'

De school komt weer enigszins tot rust. In de school is een gedenkplaats met gedenkboek ingericht. Die blijft de rest van de week nog staan. Van 't Sant: 'Sommige leerlingen zijn daar gaan zitten en hebben wat tegen hem gezegd. Anderen hebben wat in het boek geschreven.' 

In het boek staan teksten als dat Bekiro nu een mooie ster aan de hemel is en dat leerlingen hem herinneren als grappig en lief.

De school is van plan het boek uiteindelijk aan de familie van Bekiro te overhandigen. Het liefst aan zijn broer, de 15-jarige Emre, die het huis wist te ontsnappen toen het drama zich voltrok. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: