Bureau GLD: overval op bejaard echtpaar

HUISSEN - Het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland, Bureau GLD, schenkt vanavond aandacht aan een overval op een hoogbejaard echtpaar in Huissen. Bij die overval raakte de bewoner van 85 gewond. En zijn vrouw van 84 kreeg een pistool tegen haar hoofd gedrukt.

De overval was op de zondagavond voor de jaarwisseling en gebeurde door twee gemaskerde mannen.

De bewoner liep bij de schermutseling in de woning een polsbreuk op, waaraan hij daags na de overval in het ziekenhuis is behandeld.

Tegen Omroep Gelderland zei de vrouw des huizes eerder: 'Ze hebben mijn man aan de kant geduwd. Hij viel en toen hebben ze tegen zijn pols geschopt. Ik heb dat allemaal niet gehoord, want ik had mijn gehoorapparaat uit. Maar zo opeens stond er een man bij mijn bed en die duwde een pistool tegen mijn hoofd. Ze wilden geld. Die man keek onder het matras en onder mijn bed. Ze hebben alleen een portemonnee meegenomen.'

De politie hoopt dat omwonenden bewakingsbeelden hebben en die beschikbaar willen stellen. De uitzending van Bureau GLD is woensdag om 17.20 uur op TV Gelderland en wordt daarna elk uur herhaald. Ook op YouTube, Facebook en Twitter worden beelden getoond.

Zie ook:  'Hij duwde een pistool tegen mijn hoofd'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: