Dreiging Nijmegen was gericht op kerk, motief nog onduidelijk

NIJMEGEN - De politie heeft iets meer bekendgemaakt over de dreiging op de Servisch-Orthodoxe Kerk in Nijmegen. Vanwege die dreiging waren zondagavond de kerk en een deel van de Dobbelmannweg urenlang afgesloten. De politie meldt nu dat de dreiging specifiek gericht was op het kerkgebouw, maar dat nog niets bekend is over het motief.

Het is ook nog onduidelijk wie verantwoordelijk was. Er loopt nog een onderzoek om te achterhalen waar de dreiging vandaan komt. Andere media meldden dat er sprake was van een terreurdreiging, maar omdat het motief onduidelijk is kan de politie daar nog niets over zeggen. 

Andere kalender

De afzetting van de Dobbelmannweg begon aan het begin van de avond en duurde tot 23.30 uur. De weg ging op slot tussen de Groenestraat en de Sint Hubertusstraat.

In de Servisch-Orthodoxe Kerk wordt op 7 januari kerst gevierd omdat zij werken met een andere kalender; de juliaanse. Vanwege de dreiging werden de kerstvieringen zondag- en maandagavond afgelast. Gelovigen weken onder meer uit naar Sint Hubert, in Noord-Brabant.

Bekijk de reportage vanuit Sint Hubert (tekst gaat verder onder de video)

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijmegen Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: